Endodontie

Cel mai frecvent, dintii cu carii semnificative sau infectii, pot fi salvati prin tratamente endodontice (de canal, asupra radacinii) urmate de refacerea dintelui prin obturatii sau coroane, extractia fiind o ultima solutie la care ar trebui sa apelam. Cateva din indicatiile tratamentelor de canal sunt:
  • carii severe ce au evoluat mult in timp, ducand la infectarea si necrozarea nervului cu efecte negative asupra tesutului osos din jurul dintelui, care se pot manifesta prin abcese
  • carii profunde tratate, care totusi determina sensibilitatea dintelui la cald si la rece. De asemenea, afecteaza pulpa dentara, solutia de tratament in acest caz fiind devitalizarea dintelui (extirparea nervului), urmata de obturatia de canal.
  • fracturi accidentale ale dintilor care duc la deschiderea camerei pulpare cu afectarea nervului
Corectitudinea tratamentului depinde de stabilirea exacta a lungimii radacinii, identificarea apexului, sigilarea canalului cu material de obturatie si conuri de gutaperca
Tehnologia folosita in clinica Tomasdent (apex locator si pro taper) ne permite efectuarea corecta a terapiei endodontice, ceea ce reprezinta “cheia succesului” stomatologic, deoarece tratamentul determina prelungirea duratei de viata a dintelui pe arcada.