Implantologie

Un loc important revine in stomatologia moderna implantelor dentare care reprezinta mai mult ca o necesitate decat un lux, fiind de neconceput neluarea in calcul a acestora in conceperea planurilor de tratament si rezolvarea situatiilor clinice deosebite. Acestea se dovedesc a fi de cele mai multe ori solutia ideala atat din punct de vedere al medicului, cat si al pacientului. Implantele dentare sunt radacini fabricate din titan pur care sunt inserate in oasele maxilare pentru a inlocui dintii absenti si a oferi un suport adecvat pentru coroane, punti si proteze instabile. Implantele se bazeaza pe faptul ca titanul are abilitatea de a se integra in structura osului fara sa fie rejectat. Aceste interventii se fac de catre Dr.Sam Seyedin-Medic Specialist Chirurgie Maxilo-Faciala, Clinica TomaDent colaboreaza cu Dr.Sam Seyedin de 6 ani si toate interventiile chirurgicale efectuate de acesta au fost un real succes. Pentru ca pacientii nostri sa inteleaga intreg procesul de implantare a unui dinte l-am rugat pe Dnul Dr. Sam sa ne detaileze aceasta interventie cu avantaje si dezavantaje, sfaturile si informatiile dansului sper sa va fie de folos si sa va ajute in luarea unei decizii in ceea ce priveste sanatataea dvs orala.
  • Etape de tratament - Plaseare implantului se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, printr-o interventie chirurgicala nu prea complicata ce se poate compara cu o extractie.Dupa un timp, necesar integrarii in os (intre 1-6 luni) implantului i-se atasaeaza o alta piesa metalica numita bont protetic deasupra caruia se plaseaza coroana sau puntea dentara.
  • Avantaje - Ofera senzatia de dinti naturali, ofera o estetica si o functionalitate optima a aparatului masticator, imbunatateste masticatia, fonatia si fizionomia, ofera posibilitatea unei igienizari foarte bune, scade aparitia de carii pe dintii naturali vecini implantului, mentine nivelul osului si al gingiei, stabilizeaza total lucrarile protetice, este o metoda de tratament durabila, rezistenta si implica riscuri mici.
  • Dezavantaje - Din punct de vedere medical tratamentul prin implant dentar nu prezinta dezavantaje, varsta nu prezinta un impediment pentru inserarea unui implant dentar atata timp cat pacientul nu are probleme grave de sanatate, implantul dentar nu este contraindicat fumatorilor insa durata lor de viata scade considerabil in functie de numarul de tigari fumate zilnic.
  • Durata de viata a unui implant - Rata succesului la 10 ani trece de 95% dar depinde foarte mult de mentinerea sanatatii orale, igiena orala si un stil de viata sanatos.
Daca aveti intrebari nu ezitati sa le adresati, intotdeauna veti primi un raspuns.